Avokado,Domates,Köz Patlıcanlı Bruschetta

mutfak penceremden

1-DSC_3180

Daha önce de sebzeli “bruschetta”tarifimi hatırlarsınız belki. İster  hazır alacağınız köy ekmeği ile ister evde yaptığınız geleneksel ekmek ile hazırlayabileceğiniz bu çok pratik yemeğin bugün bir başka malzemeyle tarifini vermek istiyorum.

Bu defa nihayet mevsimi gelen patlıcanla yeni bir tarif vermek istiyorum. Bu gün size köz patlıcan ezmesi, avokado dilimleri, domates, peynir ve biberiye ile tatlandırılmış bir bruschetta yapıyorum.

Partik olması için her zaman derin dondurucumda bulunan köz patlıcanı kullanabileceğim gibi eğer çok mecbur kalırsam konserve köz patlıcan da kullanabilirim, ama tercihim tazesinden yana.

MALZEMELERİM:

8 büyük dilim ekşi maya ev ekmeği / köy ekmeği

1 adet orta yumuşaklıkta avokado

1 adet közlenmiş topan patlıcan

2 adet közlenmiş yeşil biber 1 adet közlenmiş kırmızı biber

3 kibrit kutusu kadar beyaz peyniri (mümkünse keçi koyun karışımı)

2 adet domates

1 adet kuru soğan, ince halka halinde, arzuya göre 2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biberiye

Biraz taze…

View original post 235 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s