İrmik Helvası

AKİDE ŞEKERİ

Helva yapamıyorum deyip yapmazdım, denemezdim bile. Kızımın helva sevgisi üzerine başladım yapmaya ve deneye deneye bulduğum en sevdiğimiz tarif bu oldu. Tereyağ ile yapıyorum ve yapılmasını öneriyorum. Helvanın hakkını veren tereyağ oluyor.

150- 200 gr tereyağ
2 su bardağı irmik
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Bu üçlüyü tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Helva sabır gerektiriyor çünkü renkleri değişene kadar yaklaşık 45-50 dakika kavuruyoruz. Alttaki resim helvanın 20. dakikadaki hali.

45-50 dakika sonra iyice renkleri değişiyor.
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı şekeri karıştırıp eritiyoruz.
Bu karışımı soğuk olarak kavrulmuş irmiklerin üstüne döküyoruz. Yine kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz. Çorba gibi görünen helva yaklaşık 10 dakika sonra toparlanıp şerbetini çekiyor. Bu aşamada ocağı kapatıp helvanın üstüne 4 çorba kaşığı toz şeker serpiyoruz. Karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Yarım saat kadar sonra çok lezzetli bir helva servise hazır oluyor.

Kaselere doldurup tabaklara…

View original post 36 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s