Çıtır soğanlı, etli makarna salatası

mutfak penceremden

1-DSC_3414

Makarnayı sevmeyen beri gelsin. Gelsin de sevdirelim. Bir tabak makarnayla hem doyabilir hem de bir öğünde almanız gereken besin değerlerinin tümünü alabilirsiniz. Ancak tabii ki bu makarnanıza katacağınız şeylere bağlı bir şey. Makarnanın salatası ise hem ılık hem soğuk yenebilen istendiğinde eğlenceli bile olabilen bir çeşidi. Çünkü genellikle çubuk değil de şekilli makarnalar kullanılır salata yaparken ve bu şekillerle çeşitli konseptler yaratabiliriz. Mesela deniz ürünlü makarna salatasına midye kabuğu şeklinde olanı tercih edeceğimiz gibi.

Ben size bugün az et, bol taze domates katkılı bir makarna salatası tarif edeceğim.

Neler kullanıyorum?

Yarım paket şekilli makarna

200 gr. arzu ettiğimiz et

Sarı, kırmızı şeri domates karışık olabilir 1 su bardağı dolusu kadar

1 kase dolusu küp kesilmiş yeşil, sarı ve kırmızı biber

1 adet irice kuru soğan ( beyaz soğan olmamalı, çünkü karamelize olmaz ve sulanır)/küp kesilmiş ve kuruduktan sonra karamelize edilmiş)

Soğanı karamelize etmek için 1 çorba kaşığı toz şeker

Varsa…

View original post 228 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s