Fransız Mutfağı’ndan Değişik Bir Yemek/ Yalancı Mücver Sarması

mutfak penceremden

1-DSC_3540

Başlığım biraz komik oldu ama elden ne gelir. Yemeği tanıyor, yapıyorum ama dilimize uygun bir isim koyamıyorum. Ne mücver, ne omlet. Üstelik hem soğuk hem sıcak yenebilecek, içinde  her türlü besini barındıran  bu güzel yemeği de sizlere paylaşmak istiyorum. Ne yapayım malzemelere bakarak aklıma gelen en uygun ismi yazıverdim.Belki siz başka türlü adlandırabilirsiniz. Öneriniz olursa lütfen yazınız. Bu arada illa ki de bu ana yemek olmaz derseniz ben ızgara etin yanına da pek ala yakıştırıryorum.

 Neler kullanıyorum?

4 adet sarma için

2 yumurta

3 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak süt

2 çorba kaşığı parmesan veya sert kaşar p. rendesi

1 adet sakızkabağı

1çorba kasesi suda haşlanmış( pişirilmiş) pirinç

75 gr. kadar rendelenmiş beyaz peynir / tercihen keçi peyniri

Bir miktar dereotu

Tu, karabiber

Nasıl Yapıyorum?

Tereyağını tencere koyup eritiyorum, unu ekleyip hafifçe pembeleştiriyorum. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişiriyorum. Ocaktan alıp az ılındırdıktan sonra içine kaşar ve…

View original post 122 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s