Marmelatlı Kurabiye

AKİDE ŞEKERİ

Çok zaman önce yaptığım bir kurabiye tarifi erik marmeladı yapmamızla yeniden gündeme geldi. İyi de oldu, unutmuşuz bu sevdiğimiz tadı.

1 paket kabartma tozu
sirke
2 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı un
marmelat ve pudra şekeri

Desktop8

1- Bir paket kabartma tozunu az miktar sirke ile köpürtüyoruz.
2- Oda sıcaklığında yumuşamış bir paket margarin, 2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı un ekleyip yoğuruyoruz.
3- Yumuşak kıvamdaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bastırmadan yuvarladığımız hamurun ortasını parmağımızla marmelat koymak için açıyoruz. Bu küçük boşluklara marmelat doldurup 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
4- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.

Bu da bizim erik marmeladımız. Mürdüm eriğinden yaptık, hazır reçel yap karışımı kullandık. Düşündüğüm gibi olmadı reçel yap olmadan bir kez daha yapmak istiyorum.

Marmelatın kıvamı koyu olunca kurabiyede dağılmıyor. Bu kurabiyeye en çok yakıştırdığım hafif ekşimsi tadıyla erik marmeladı.

View original post 2 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s