İtalyan Usulünde Peynirli,Pirinçli Karnıyarık

mutfak penceremden

1-DSC_3544

Eylülle birlikte doğanın da sebze meyvelerin de renkleri değişecek sevgili mutfakpenceremden bakan dostlarım. Şu ara domatesin ve patlıcanın lezzeti dorukta ama çok değil yakındır,yağmurlar başlar başlamaz onların da tadı kaçacak. Derken kış sebzelerimizle beraber seralarda çeşitli katkılarla yetiştirilen yaz sebzelerini görmeye devam edeceğiz. Bence siz siz olun,ekim ayı sonundan itibaren sadece mevsim sebzelerine yönelin. Doğanın kanununa ne kadar uyarsak o kadar sağlıklı beslenmiş oluruz. bkz. sebze meyve takvimi

Patlıcana gelince eminim yaz boyu her türlü yemeğini pişirdiniz. Bugün size yine İtalyan Mutfağı’ndan bir karnıyarık tarifi vereceğim. Hem vejeterjan dostlarımızın hem de et tüketimini azaltanların hoşuna gideceğini umduğum bu  yemeği  denemeniz ve yorumlarınızı yapmanızı bekliyorum. Ben her türlü patlıcanı pilavla beraber yemeğe bayılırım. Sanıyorum bu yüzden içinde pirinç olan bu karnıyarık bana çok cazip geldi. Üstelik yanında bolca salatayla iki tane yediğinizde doyabiliyorsunuz da. Haydi henüz patlıcanların tadı kaçmamışken deneyin derim. Bu arada unutuyordum neredeyse mevsimi geçince karnıyarık yemeyecek miyiz diyenlere: Kış hazırlıkları,

View original post 216 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s