Tuzlu Atıştırmalıklar

AKİDE ŞEKERİ

1305387_10151847313489933_1425943392_n

Kardeşimin kızının doğum günü için hazırladıklarından iki güzel tuzlunun tarifi. Yufkalı olanı et ya da balık yemeklerinin yanına da yapmak mümkün. Diğer çörekotlu kurabiye ise ağızda dağılan, hafif ve çok bereketli tarifiyle çay saatleri için ideal.

Yufkalı Çubuklar

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörekotu
1 diş sarımsak
2 hazır yufka

Sıvı yağ, kekik, susam, çörekotu ve ezilmiş bir diş sarımsak karıştırılıp yufkanın üzerine eşit şekilde sürülür. Sigara böreği gibi kesilir (16 parça) ve ince olarak sarılır. İkinci yufkaya da aynı işlem yapılır. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilerek fırında 170 derecede pişirilir.

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
5,5 su bardağı un

Margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta…

View original post 50 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s