Meyveli Donmuş Yoğurtlu Tatlı – Yaz sıcağında yenebilecek en güzel şeylerden biri

Damla Sakızım

Sıcak! Çok sıcak!! Bugünlerde Güney Kaliforniya yılın en kavurucu günlerini geçiriyor. Bu sıcakta ancak soğuk tatlılar yenilir dedim ve “The Casserole Queens”te gördüğüm frozen yogurt tarifini denemeye karar verdim. “Frozen yogurt”, bir çoğumuzun bildiği gibi dondurmaya en sağlıklı alternatif olarak kabul ediliyor. Hafif kekremsi tadıyla dondurmadan farklılaşan bu tatlıyı, Türkçe’ye “donmuş yoğurt” olarak çevirmek mümkün, tabii daha iyi bir çeviri isim bulunana kadar:) İçinizi ferahlatacak bu tatlıda süzme yoğurt şeker ve meyvelerle tatlandırılıyor ve en ortasına muzlar diziliyor. Böylece bir nevi “banana split” havası da yakalanmış. Uzun lafın kısası, yazın son sıcak günlerini atlatırken yenebilecek en güzel şeylerden biri bu tatlı.

photo 4

Malzemeler:

The Casserole Queens‘ten alınmıştır.

  • 3 orta boy muz
  • 1 su bardağı ezilmiş ananas (tenekede hazır ezilmiş olarak satılan organik ananas kullandım)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 ½ su bardağı sıvı krema
  • ¼ su bardağı donmuş ya da taze vişne
  • 400 gr…

View original post 374 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s