YOGURT NASIL MAYALANIR

Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

1235338_682328241796366_31277456_n

Selamun Aleyküm degerli Kardeslerim…

Simdi sizlere yogurt nasil mayalanir kendimce tecrübe edindigim bilgilerden yola cikarak anlatmaya calisacagim…

Ben 5 kilo sütten mayaladim fakat size 2 kilo sütten nasil mayalarsiniz anlatayim siz cogaltir veya azaltirsiniz dilediginiz gibi…

 

   Yogurt mayalarken dikkat edilmesi gereken hususlar :

  1. Sütün taze olmasi sart degil fakat eger taze süt kullanirsaniz daha lezzetli vede kivamli bir yogurt elde edersiniz.
  2. Kesinlikle sütünüzü kaynatmalisiniz, bu hem kaymaginin bol olmasini saglar hemde yogurt sünme yapmaz.
  3. Maya olarak kullanacaginiz yogurdu kesinlikle sütle sulandirmayin, eger cok katiysa hafif suyla karistirip o sekilde mayalayin buda sünme yapmasina engel olur.
  4. Eksi yogurt istiyorsaniz süt biraz daha sicakken mayalayin, yani parmaginizi icine daldirdiginizda 2 saniye sonra parmaginiz sicakligini hissedince mayalayin.
  5. Tatli yogurt istiyorsaniz süt ilikken mayalayin, yani parmaginizi süte daldirdiginizda 4 saniye sonra sicakligini hissedince mayalayin.
  6. Eger orta derece yani ne cok eksi ne cok tatli bir yogurt istiyorsaniz o zaman parmaginizi süte daldirdirdiginizda…

View original post 251 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s