Sebze Güllü Tartolet

mutfak penceremden

1-DSC_3589

Daha önce benzerini ilkbaharda kabak ve havuçla yaptığım sebzeli tartın bir benzerini bu defa porsiyonlar halinde patlıcan, biber,kabak kullanarak yaptım. Biraz da şık olsun istedim.

Artık biliyorsunuz,patlıcanın içinde olduğu her şeye bayılırım ya, bu tartolet de epeydir favorilerim arasına giriverdi. Bakalım siz nasıl bulacaksınız?

 Neler Kullanıyorum?

Yaklaşık 20 adet tartolet için

75 gr buzdolabından çıkmış tereyağı

200 gr un

1 yumurta

¾  çay bardağı buzluktan çıkmış su

1  çay kaşığı tuz

3 adet kemer patlıcan

3 adet sakız kabağı

2 adet etli kırmızı biber

2 adet yeşil biber

150 gr dil peyniri

Tuz

Nasıl Yapıyorum?

Daha önce de tarifini verdiğim şekilde tart hamurumu hazırlıyorum. Yani dolaptan henüz çıkmış tereyağını unla iyice karıştırıyorum. Tuzu ekliyorum.Elimin soğuk olmasına dikkat ediyorum bu yüzden genellikle mutfak robotu kullanmayı seçiyorum. Sonra buzluktan çıkmış  suyu  ve dolaptan çıkan yumurtayı ekliyorum.Elde ettiğim hamuru yağlı kağıda sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyorum.

1-184

Cips inceliğinde kesip üzerlerine biraz zeytinyağı…

View original post 77 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s