İncirli Pavlova

doğal ve kolay

Mevsiminde meyve sebze yemek doğru olanı tabii. Sadece biraz telaşesi oluyor. İncir bitiyor, erikleri kaçırmayayım… Hatta bazıları için öyle dar bir pencere var ki, kaçırmamak için manav kapısında beklemek gerekiyor. Taze bakla mesela.

Bugün de incirlerin sonu gelmeden (geçen seneki tarifte olduğu gibi) meyveyi olduğu gibi tüm güzelliğiyle bırakan bir tatlıyla uğurlayayım dedim. En hafifinden bir altlık yaptım sadece. Pavlova, sıkça yaptığım tatlı. Özellikle yediklerine çok dikkat eden misafirlerim (marul-yiyengiller-onlar-kendilerini-bilirler) geldiğinde gönül rahatlığıyla yaptığım tatlılardan biri.

Üzerine mevsimin en güzel meyvelerini koymak için, hafif mi hafif bir taban. Üzeri beze dokusunda kıtır kıtır, ancak içi köpükle lokum arası bir kıvamda. Tabanla meyveler arasında da genellikle krema; yukarıdaki arkadaşlar geliyorsa süzme yoğurt, ya da mascarpone peyniri koyuyorum. Her birini bazen biraz balla, bazen akçaağaç şurubuyla bazen de şekerle tatlandırıyorum. Meyveye yakışacağını düşündüğüm baharat olursa da, ya tabanına, ya da kremasına ekliyorum. Yine keyfe ve mevsime göre binbir şekle sokulabilecek…

View original post 231 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s