Kabak Cipsi

mutfak penceremden

1-DSC_3604

Ucuz, basit, zararsız bir cips hazırlayıp elinizin altında sağlıklı bir atıştırmalık  bulundurmak isterseniz,haydi hemen kolları sıvayınız.

Gerekli  malzememiz kabak, susam, tuz,kırmızıbiber ve zeytinyağı… Evet sadece bunlar.

Nasıl Yapıyorum?

1-1842

Gayet kolay. Kabakları yıkayıp en ince cips rendesinden halka halka  rendeliyorum. Bir kağıt havlu üzerinde bir süre kuruttuktan sonra zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber,ve bolca susamla karıştırıyorum. Ardından kabak halkalarını yağlı kağıtla kapladığım tepsiyle beraber önceden 180 dereceye ısıttığım fırına sürüyorum. Kabak halkaları iyice kuruyana kadar fırında tutuyorum. Ancak renklerini fazla karartmadan fırını kapatıp bir süre daha fırında bekletiyorum. Daha sonra bir teneke kutu içerisinde saklıyorum.

Saklamak istiyorsanız bence en az 4-5 adet kabaktan yapmanız gerekebilir. ÇÜnkü eliniz değdi mi hemen bitireceğinize eminim.

Afiyet Olsun!

1-DSC_3600

View original post

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s