Mozaik Pasta

Seda's Bakery

20130914-212536.jpg

Bugün sizleri annemin mozaik pasta tarifi ile başbaşa bırakıyorum..

Anneme ne zaman yaptığı birşeyin tarifini sorsam ölçülerin arasında hep bir “göz kararı” lafı geçer :))

Mozaik pastayı da kendim yapmak istedim ve anneme sorduğumda aldığım cevabı tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım🙂 ” aaa ben göz kararı koyuyorum malzemeleri ” dedi canım annem ve güldük..

Ama bu sefer sizlerle paylaşmak için annemle mozaik pastayı ölçerek yaptık..

Yapması çok kolay ve hızlı ama bir o kadarda lezzetli bir tarif..

Dışarıda birçok yerde rastladığımız bir pasta olmasına rağmen annemin değişik bir püf noktası var ve inanılmaz lezzet katıyor..

Malzemeler;

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 paket kakao (25gr x 2)
  • 300 ml su
  • 3,5 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağ
  • Bir kapta bisküvileri birazcık ufalayın (sakın toz haline getirmeyin).

    Tencereye tereyağını, şekeri ve kakaoyu koyun. Kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın ve üzerine suyu ekleyin. Topaklanmaması için karıştırın.

    Ocağın altını kapatın ve biraz ılınmasını bekleyin.

    View original post 52 kelime daha

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

    Connecting to %s