Yonca Poğaçalar

AKİDE ŞEKERİ

2 su bardağı ılık sütün içine bir paket instant mayayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri karıştırıp eritiyoruz.
200 gr. labne peyniri (yoğurtta olabilir) ve 2 çay bardağı sıvıyağ ekliyoruz.
1 yumurta akı ve 1-1.5 tatlı kaşığı tuzu katıp karıştırıyoruz.
7-8 su bardağı unu teker teker yoğurarak katıyoruz.
Mayalanmasını bekliyoruz (yaklaşık 1 saat, iki katı olana dek)

Mayalanan hamur hâlâ ele yapışır ve cıvık durumdaysa az miktarda un ekliyoruz ve küçük parçalar alıp un serpilmiş mutfak tezgahınde içe doğru döndürerek şekil veriyoruz. Düzgün hale gelince de mutfak makasıyla kenarlarından ortasına doğru dört tarafından kesikler yapıyoruz.
Fırın tepsisine dizilmiş yonca poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve yoğurtla hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Ortalarına çörekotu ya da haşhaş döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

View original post

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s