Kağıtta Sebzeli Levrek

minik kuşum gül-se

Levrek Hanigiller ailesinden, ılık ve soğuk denizlerde yaşayan, güçlü ve çevik bir balıktır. Tuzlu su levreği veya sudak ismiyle de bilinir. Vücudu füze şeklinde ve derisi iri pullarla örtülü, sırtı kurşuni, karnı gümüşi renktedir. Küçük siyah benekli olduğundan alabalığı andırır. Dilinin üzerinde de dişleri vardır. Etçil ve yırtıcıdır. En çok karides, küçük balık, yengeç ve kurtçuklarla beslenir. Boyu 40-100 cm arasında değişir. Genellikle ağırlığı 8-10 kg’dır. 15 kg gelenleri de vardır. Kuşkulu bir balık olduğundan umumiyetle kıyılara paralel olarak tek başına dolaşır. Oltaya zor gelir. Eti yağsız ve çok lezzetlidir. Taze olarak yenir. Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de bulunur. Bilgisiz kimseler tarafından dinamitle de avlandığından nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.(alıntı)

Evet levrek hakkında kısa bir bilgi sahibi olduktan sonra ızgara dışında farklı bir tarifini vermek istiyorum size.Bilgilerde de geçtiği üzere deniz levreğiyse eğer yağsız olduğu için ızgarası biraz kuru oluyor.Bu yüzden bu tarif tam ağzınıza layık ve çok…

View original post 130 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s