Mekan | Çiçek Pastanesi, Bozacada

My WallBoard

Eski dokusunu kaybetmemiş, kremaya bulanmış, bezelerle süslü pastaların vitrinini doldurmadığı, “eski” pastanelere bayılıyorum ben. Bayramda yaptığımız Bozcada tatilinden damağımda tadı kalan bir iki şey varsa, o da meşhur Çiçek Pastanesi’nin mamülleridir!

IMG_0734

Mesela;

– 150 yıllık bir gelenek olan “Damla Sakızlı Bademli Kurabiye”si, üşenmeden İstanbul’a taşınabilecek tada sahip,

– Damla sakızlı dondurması her sütlü tatlının üzerini kaplamayı hak ediyor,

– Supanglesi öyle talep görüyor ki, ne zaman niyetlensek tükenmiş oluyor,

– Kendine has, incirli/cevizli muhallebisi insanın başını döndürüyor,

images

Tek şikayet belki, kalabalığından, boş masa bulabilmek için çabalamaktan olabilir, o da bu leziz tatlılardan yemek için sanırım katlanılabilir.. Servis, birbirinden sevimli, belli ki yaz dönemini değerlendiren gençler tarafından yapılınca, Ada’da tatile gelen genç kızların sizden önce masa bulmalarını da hoşgöreceksiniz, hazırlıklı olun.

IMG_0819

Ada’da yediğiniz güzel yemek sonrası, mutlaka Çiçek Pastanesi’ne uğrayın, boş masa bulamazsanız kokusu ile başınızı döndürecek, leziz damla sakızlı kurabiyelerinden alın..

IMG_0782

Üzgünüm, yaz bitti, pastırması bile denizli bir tatil yapmak için…

View original post 41 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s