Ekmek

güneşli bir gün

Bu tarif;

Çocukluğunda anneannesinin pişirdiği,

Yazın kaldığı butik otelin kahvaltı terasında yediği,

Egenin dağ köylerini gezerken bahçelerden tüten kokusuyla anılara daldığı mis gibi ev ekmeğini özleyenlere gelsin…

DSCN40846 bardak un – ben bu sefer 2 bardak mısır unu, 4 bardak buğday unu kullandım. Senin için ideal karışımı her seferinde farklı unları karıştırarak bulabilirsin. Tam buğday, çavdar, pirinç, yulaf…

Bir silme çorba kaşığından biraz daha az kuru maya

2-3 bardak ılık su

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Unu geniş bir kabın içinde kuru maya ile karıştırıyoruz. Bu aşamada istersen bir çay kaşığı kadar tuz da ekleyebilirsin. Ben ekmeği biraz tuzlu sevdiğim için genelde tuz ekliyorum. Karışıma azar azar ılık su katarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

Bu arada hamuru yoğururken ellerimizi ara sıra zeytinyağı ile ıslatıyoruz. Böylece hem hamur elimize fazla yapışmıyor, hem de ekmeğimiz mis gibi zeytinyağı kokuyor.

hamur

Yoğurma işlemi bittiğinde hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatarak mayalanmasını bekliyoruz. Hamur iki katı kadar şiştiğinde…

View original post 252 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s