Krik Krak / Tam Buğday Unu İle Kolay Krikrak

mutfak penceremden

1-DSC_3698

Geçen kış çavdalı çıtır çubuk tarifim oldukça ilgi çekmişti. Ancak doğrusunu isterseniz kabul etmeliyim ki o çubukların yapılışı biraz el oyalayıcıydı. Bu krikrağın hamuru ele yapışmıyor ve gerçekten yapımı çok kolay. Ağızda daha kolay dağılıyor. Üstelik  kullandığım maya  neredeyse yok denecek kadar az. Tam buğday unu  kullandığım için de tok tutma özelliğine sahip bir atıştırmalık. Teneke kutuda saklandığında da uzun süre dayanıyor. Ben iyisi mi sizi  lafa tutmayayım da hep beraber krikrak yapmaya başlayalım.

Neler Kullanıyorum?

5 gr toz maya

500 gr tam buğday unu

1 çay kaşığı bal

250 ml su / Büyük bir su bardağı kadar. Bazen un biraz daha fazla su kaldırabilir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak gibi olmalıdır.

60 ml zeytinyağı /yaklaşık 3-4 çorba kaşığı kadar

1 tatlı kaşığı deniz veya kaya tuzu ( ince tuz)

1 tatlı kaşığı dolusu fesleğen tozu veya varsa bir tutam kıyılmış taze fesleğen

1 tatlı kaşığı biberiye

1 tatlı kaşığı çörek…

View original post 119 kelime daha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s