FIRINDA KADAYIF DOLMASI

Lezizsofralar'a Hosgeldiniz

firinda kadayif dolmasi
Bu seneki bayram ikramim baklavanin yaninda firinda kadayif dolmasi idi,misafirleri buraktik ev halki tarafindan o kadar sevildiki bitince tekrar yap diye bir hayli israr edildi🙂
MALZEMELER:
1 peket taze kadayif
200 gr ceviz
yarim paket tereyagi (125 gr)
1 su bardagi sivi yag

SERBETI ICIN:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon yuyu
YAPILISI:

Serbetimizi hazirlayip önceden bir kenara aliyoruz,diger taraftan kadayiftan bir parca alip avucumuzun ortasina serip üzerine ceviz koyup sarma gibi sariyoruz ve bitis kismi alta gelecek sekilde tepsiye yerlestiriyoruz tüm kadayifi bu sekilde yaptiktan sonra üzerine kizgin margarin ve sivi yag karisimindan her birinin üzerine gelecek sekilde kasikla gezdiriyoruz daha sonra önceden isitilmis firinda 200 derecede kadayiflarin üzerleri kizarana dek pisiriyoruz cikarinca bir kenarda bekleyen serbetini üzerine döküyoruz ve bir gece bekletiyoruz.

View original post

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s