#SHRM14 Kongre Notları: Averaj olmak resmen öldü!

Catalyst Yazılar

‘Biz iş arıyorduk, çocuklarımız iş icat etmek zorunda kalacaklar…’

Thomas Friedman’ın konuşması, 14000 kişinin katılımıyla gerçekleşen dünyanın en büyük insan kaynakları kongresi SHRM 2014 kongresinde beni en çok etkileyen konuşmalardan biri oldu. NY Times yazarı Friedman, 2006 yılında Dünya Düzdür – Yirmi Birinci Yüzyılın Kısa Tarihi kitabını yazdığında henüz Facebook yokmuş. Bakın henüz Facebook’un bile olmadığı bir dünyada Friedman neler öngörmüş: 

Yazar kitabında, 2000 yılında internetin tüm dünyada hızla yayılmaya başlaması ve diğer güçlerin de etkisi sonucu yepyeni bir çağa girildiğini, küreselleşmeyi farklı boyuta taşıyan bu yeni çağda dünyanın çok küçük bir yer haline gelip oyun sahasının düzleştiğini ve bu gelişmeyle birlikte sadece dünyanın gelişmiş ülkelerindeki değil en ücra köşelerdeki bireylerin bile küresel düzeyde işbirliğini geliştirmek ve rekabet etmek için yepyeni bir güce sahip olduklarını ileri sürüyor. (D&R web sitesinden) 

Artık neden onu çok ciddiye aldığımı biliyorsunuz 🙂 Friedman’ın konuşmasında bugünün dünyasını yarının zorluklarını anlamaya çalışan, insan yönetimine bulaşmış herkes…

View original post 572 kelime daha

Yorum bırakın